maandag 5 oktober 2015

Frederik's sjaal

Goedemiddag :-)

Een hele tijd terug, het was ongeveer het einde van vorige winter, vroeg 1 van mijn broers (ik heb er 4) of ik een sjaal voor hem kon breien. Want al de sjaals die hij in de winkel koopt zijn te kort.
Dus heb ik gevraagd om een foto te sturen van een sjaal die hij wel mooi vindt.

Bron foto: http://i.mdel.net/i/db/2011/10/64205/64205-500w.jpg
Bovenstaande sjaal vond hij wel mooi.
Dus ik op zoek naar een patroon van een sjaal die daar ongeveer op lijkt en toen kwam ik deze sjaal tegen. De 'boyfriend' sjaal, ik vond het een heel mooie sjaal en blijkbaar poepsimpel om te maken. Ideaal ;-)
Nu nog de juiste wol... Dat was het moeilijkste, want mijn broer is niet zo een makkelijke (volgens mij zit dat in de familie, want ik heb hetzelfde probleem).


Dit was de eerste wol die ik kocht, merino 400 lace color van Lang. Ik vond het supermooie bolletjes. Mijn broer vond het ook wel mooi, maar niet voor hem. Of toch niet voor deze sjaal.


Toen heb ik van deze bolletjes een colsjaal gemaakt voor Kim. :-) En die is er heel blij mee. Wil je de volledige fotoshoot van de sjaal nog eens zien? Klik dan hier. :-)



Bovenstaande 2 bollen kocht ik iets later. Dat vond hij beter, maar toch nog niet wat hij in gedachte had. (Iemand een idee wat ik met deze bollen kan maken?)

Bron foto: http://www.wolboetiek.be/a-29820130/katia-basic-merino-flash/katia-basic-merino-flash-kleur-800/
Ondertussen was het al putje zomer geworden en had ik nog steeds geen 'goede' wol gevonden. Toen passeerde ik bij het plaatselijk wolwinkeltje. Wat lag daar in solden? 5 bolletjes Katia basic merino flash voor 1 euro per bolletje. Die kon ik niet laten liggen. Ik liet ze aan hem zien en ja dat vond hij wel iets.


Met 1 bolletje kon ik ongeveer 30 cm breien, dus dan zou de sjaal 150 cm worden. Dat was te kort, want hij zou graag een sjaal van ongeveer 200 cm hebben. Dus nog 2 bolletjes gezocht en gevonden.


Ik heb ze volledig gebruikt (bovenstaande foto is wat ik nog over heb van wol), waardoor de sjaal nu 210 cm is geworden.


Zaterdag heb ik hem afgegeven en hij was er heel blij mee. Dus ik ook. :-)


De sjaal kan tweemaal rond zijn nek en als hij wil kan hij er ook nog een knoop in doen.

Mijn oudste broer wil er ook één, dus ik weet al wat mijn volgende breiproject is. ;-)

Nog een fijne middag.
Carolien

10 opmerkingen:

  1. Het kan inderdaad wat moeite kosten, zoeken naar het juiste garen. Ik vind het zelf soms ook erg lastig. Hij is erg mooi geworden! De kleur van de eerste foto vind ik trouwens ook mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad soms lastig, maar het loont wel de moeite. :-)

      Verwijderen
  2. Wat een moeilijke broer heb jij ;-) Nee hoor, grapje! Vind het een mooie sjaal! En wel heel lief van jou dat je zoveel moeite doet voor hem! En met die andere bolletjes... kun je nog alle kanten op, de inspiratie komt nog wel.
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Broers en zussen zijn er om elkaar te helpen. :-) Of, zo is dat toch bij ons in de familie. ;-) En vond het een heel fijne sjaal om aan te werken.

      Verwijderen
  3. Het is een mooie, stoere, maar ook stijlvolle sjaal geworden. Gelukkig dat je broer nu tevreden is, daar doe je het voor. Wel een beetje logisch dat de volgende broer zich ook meldt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Angélique. En, hij is ook nog eens lekker warm. ;-)

      Verwijderen
  4. Fijn dat hij deze sjaal mooi vond, dat vind ik ook.
    Een echte mannensjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, een echte mannensjaal. :-)
      Maar wij, vrouwen, zouden hem ook graag dragen hoor. ;-)

      Verwijderen
  5. Hij is super geworden! Volgens mij zijn alle mannen kritisch wat betreft model/wol etc..fijne avond nog! Groetjes, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen