vrijdag 2 oktober 2015

Regenboogdekens made bij mevrouw G

Goedemiddag allemaal. :-)

Een tijdje geleden ontdekte ik een goed doel, ons steentje, klik hier voor de website of hier voor de facebook pagina.
Je kan op verschillende manieren 'ons steentje' steunen. Maar één van deze manieren, vind ik als haakster, wel heel leuk. Zie deze facebook pagina voor meer info.


Wat wordt er gevraagd van ons, haaksters? Heel eenvoudig, haak zoveel granny squares als je zelf wil van 15 x 15 cm. Stuur ze naar een dekenmaakster, zij maakt daar dan een mooi deken van. En dit dekentje gaat dan naar een kindje, tussen 2 en 16 jaar, dat ziek is of dat door een hele zware periode moet.


Toen ik dit goed doel nog maar pas had ontdekt, vertelde ik er op een donderdag over op de breiclub. En één van de dames, mevrouw G, vond dit een heel mooi doel en ze vroeg of ik hier meer informatie over kon uitprinten.


Dus zo gevraagd zo gedaan.


Nu, ik denk nog geen twee maand later, heeft mevrouw G vijf volledige dekentjes gemaakt. Ik ben ze gaan ophalen, foto's van gemaakt en ben ze dan gaan afgeven.


Ja, als je liever volledige dekens maakt, dat mag ook. Ze vragen dan wel om ze ongeveer 105 x 150 cm te maken.


Zoals jullie kunnen zien, maakt mevrouw G niet graag hetzelfde. Dus hierdoor hebben we vijf heel verschillende dekentjes kunnen afgeven. Voor ieder wat wils. :-)


Wanneer een dekentje volledig af is, wordt er nog een regenboog opgenaaid. De vorm moet geen typische regenboogvorm zijn, als de kleurtjes maar juist zijn.
En ook hier kan je weer zien, dat mevrouw G geen vijf dezelfde kon maken. ;-)


Ik krijg op facebook allemaal complimenten, dank-je-wels en likes, maar eigenlijk komen die aan jou toe. Dus bij deze, dank je wel mevrouw G. :-)

Maak er fijn weekend van en geniet van het mooie weer.
Carolien

4 opmerkingen:

 1. Wauw, dat zijn mooie dekens! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier wil ik ook op reageren, dikke proficiat voor deze mevrouw, heb ondertussen ook reeds 2 dekens gemaakt en afgegeven, Gerda van de regenboogdekens ken ik van vroeger ,zij woonde in onze buurt en nu woont zij nog steeds in onze buurt
  binnenkort komen wij voor de derde keer samen en haken dan alleen een avond voor de regenboogdekens, echt een tof idee en als je dan een foto toegestuurd krijgt van een kind met jou deken , dan is dit toch wel supertof en dan heb je weer goesting om nog een paar dekens te haken
  woon je in de buurt van Tienen ben je vanharte welkom

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen dat jij hier ook aan mee doet. :-) Een foto krijgen van een kindje dat je blij hebt kunnen maken is echt fantastisch.
   Lijkt mij gezellig om samen te haken voor zo'n mooi doel. Spijtig genoeg is Tienen niet echt bij mij in de buurt, anders zou ik zeker een keer komen mee haken.

   Verwijderen