zondag 7 september 2014

Dibbes

Hallo allemaal.
Ik heb gehoord dat Carolien een blog heeft. Maar... zij heeft nog niets over mij geschreven :-(.
Ik vind het hoog tijd worden dat jullie mij leren kennen.Het patroon om mij te maken vind je terug in het boekje Amigurumi and More van Tessa van Riet. Ik ben gemaakt met drie tinten groen van SMC Catania en haaknaald 3.Al van bij mijn geboorte wil ik een vriendinnetje hebben en op een dag was daar ineens een Dibbes die heel hard op mij lijkt, de kleuren zijn bijna dezelfde als die van mij alleen zijn stekels zijn donkerder. Maar hij is wel groter, hij is met dubbele draad en haaknaald 4,5 gehaakt.
Kijk maar.


Groot he...
Dus ik was heel blij met mijn nieuwe grote vriend, maar een paar weken later moest ik plots afscheid nemen. Hij is naar Thijs verhuisd, dat is het petekindje van Carolien. En die is heel blij met Dibbes, maar ik was wel een beetje droevig dat hij weg is.

Toen grote groene Dibbes een paar dagen weg was hoorde ik in de wandelgangen van mijn huisje dat Wout, een neefje van Carolien, ook helemaal weg is van Dibbes en dat hij een rode vuurspuwende Dibbes wilt hebben. Tegen oma had hij gezegd "ik wil ook zo een draak, maar wel eentje waar ik ook mee mag spelen" Oma had dit tegen Carolien gezegd en nu gaat Wout voor zijn verjaardag een rode Dibbes krijgen.
Rode Dibbes heeft een paar maand bij mij gewoond en is nu verhuisd naar Wout. Die was er heel blij mee. Hij zei direct "deze draak spuwt vuur en de groene spuwt gras" Hij vond het duidelijk cool dat hij een vuurspuwende had ;-)

Maar ik was droevig toen hij weg moest.
Voor hij wegging ben ik nog eens goed dicht tegen hem aangekropen.Maar nu ben ik het beu, ik wil een vriendinnetje dat bij mij blijft. Dus heb ik het heft maar in eigen handen genomen.

Kleurtjes kiezen.


Boekje, haaknaald, kleurtjes en ikzelf in het midden van de salontafel gezet.
Nu zal ze wel snappen wat ik wil.
Wat denken jullie, heeft ze het door?


:-):-):-) precies wel,
want kijk mijn vriendinnetje Katrientje is al goed opgeschoten, maar spijtig genoeg is nu het roze voor haar pootjes en staartje op. In de winkel was het ook niet binnen. :-(
Maar ze is al heel mooi :-).


Ik ben al veel minder droevig nu. Nu wachten tot de bolletjes terug binnen zijn bij het wolwinkeltje en dan Carolien terug aan het werk zetten.

Als Katrientje af is zal ik jullie zeker en vast een foto laten zien van hoe mooi ze is geworden.

Nog een fijn weekend
Dibbes


3 opmerkingen:

  1. Dat is nog eens een idee, met dubbele draad maken.
    Dibbes is ook mijn haaknaalden al een aantal keer gepasseerd :)
    zo een leukerd om te maken

    Grtjs

    BeantwoordenVerwijderen