woensdag 29 juli 2015

Wijziging van plannen

Goedemiddag :-)

Toen ik daarjuist mijn brievenbus opendeed, vond ik dit:


Bas is geboren! Eigenlijk zou hij nog lekker in de buik van zijn mama moeten zitten. Maar, hij vond zondag dat het tijd was om de wereld te komen verkennen. En zo gezegd zo gedaan, hij is maandag in de vroege uurtjes geboren. Met Bas en mama gaat het goed.

Dus ja, wat wilt dat zeggen voor al mijn haakprojectjes waar ik momenteel mee bezig ben? Inderdaad! Aan de kant! Het is tijd voor een baby-cadeautje!!!

Vorige week op een avond had ik mijn 2 dozen met kleurenstaaltjes uit de kast gehaald en heb ik kleurtjes uitgekozen voor 3 projecten. Ja, inderdaad, een mens kan overdrijven. :-)

Kussen 1&2
Bij JipbyJan zag ik een super leuk wieberkussen passeren. Ik was er direct weg van en had onmiddellijk een leuke bestemming in mijn gedachte voor zo'n twee kussens. Het stofje dat ik wou gebruiken wist ik ook al, nu alleen nog de kleurtjes kiezen. Eh voila, dat gaat het worden. :-) Ik ben héél benieuwd naar het eindresultaat.


Kussen 3&4
De bestemming waar kussens 1&2 naartoe gaan, kan eigenlijk ook nog wel een 3de en 4de kussen gebruiken. (kussens heb je nooit teveel :-)) Het stofje voor de achterkant had ik al gekozen, nu nog een leuke voorkant zoeken. Ik had al vlug een heerlijk vrolijk kussen gevonden op het blog van Wink. De kleurtjes had ik vrij vlug bij elkaar gezocht.


 Het zag er allemaal zo vrolijk uit, dat ik direct zin had om er aan te beginnen.


Mulu
Een collega van mijn man heeft een kindje geadopteerd. Haar naam is Mulu, ze is 6 jaar en ze komt helemaal uit het verre Ethiopië. We gaan haar nog niet direct leren kennen, omdat ze hier eerst nog aan heel veel nieuwe dingen moeten wennen. Maar zoals ik al heb gehoord is het een heel vrolijk kindje en heeft ze van niets schrik.


Wanneer wij haar gaan ontmoeten, wil ik haar iets moois geven. En daarom heb ik deze kleurtjes uitgekozen. Ik ga één van de amigurumi maken die je vindt in het boek amgirumi aan het werk. Laat maar weten welke jullie het beste vinden passen bij de kleurtjes. :-)

Bas
Ik had een foto van het geboortekaartje doorgestuurd naar mijn man. En zijn reactie was 'nieuw girafje maken! :-)'. Dusja, alles aan de kant en eerst een girafje haken. :-)


In bovenstaand knotsgek boekje staat een superleuk girafje. Kleurtjes heb ik gekozen. Dus nu kan ik er aan beginnen. :-)

Ik weet nog wel wat doen. :-)
Waar zijn jullie allemaal mee bezig?

Haak ze!
Carolien

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk voor kleine Bas: een giraf! Ben benieuwd :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een girafje voor Bas. Leuk cadeautje. En wat ben je met veel andere dingen bezig.
  Je laat mooi zien hoe handig de kleurenlabels zijn.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik overdrijft soms met het aantal projecties waar ik mee bezig ben. Maar heb van de week van één van de dames uit mijn breiclub gehoort dat zij met nog veel meer tegelijk bezig is. Dus ik ben nog redelijk braaf. ;-)
   Ja, de kleuren staaltjes vind ik echt super om te gebruiken.

   Verwijderen
 3. Super leuk waar je allemaal mee bezig bent! Die giraf wordt vast en zeker een hit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het. Is iedere keer weer spannend, hoe goed gaat de amigurumi lukkenlukken. Hopelijk kan ik hem één van de dagen laten zien.

   Verwijderen