dinsdag 16 juni 2015

Van alles en nog wat

Hallo allemaal en welkom aan mijn nieuwe volgers. :-)

Ik ben met van alles en nog wat tegelijk bezig. En daardoor heb ik niet echt afgewerkte projectjes die ik kan laten zien. Maar ik ga jullie wel een update geven met alles waar ik mee bezig ben.

Portemonneetjes
Op de breiclub zijn de dames allemaal verliefd op de mooie gehaakte portemonneetjes. En 2 van de dames hadden er graag één. Ze kozen ieders een kleur of kleurtjes en voor de rest mag ik helemaal mijn zin doen.


Het gehaakte deel is al een tijdje klaar, maar de beugeltjes moesten besteld worden en dus kon ik het nog niet afwerken.


Ondertussen zijn de beugeltjes aangekomen. Nu kan ik het afwerken, eerst de beugeltjes aan het haakwerk vastnaaien en dan zien of het nog een bloemetje, hartje, sterretje,... nodig heeft als finishing touch.


Hartje
Een tijdje geleden waren we in Nederland en dit was mijn kans om het Wolplein inspiratiecentrum te bezoeken. Een kleine omweg en we waren daar.
Als je in de buurt bent, het is zeker een omweg waard om een bezoekje te brengen. Of gewoon speciaal naar daar rijden, dat kan natuurlijk ook. ;-)
Ik heb daar lang rondgelopen en als ik het geld had, dan had ik de winkel leeg gekocht. Maar mijn portemonnee is niet zo heel dik om dit te kunnen. Dus ben ik braaf gebleven en heb ik alleen een paar bolletjes gekocht waar ik verliefd op was geworden.
En met één van die bolletjes heb ik nu een hartje gehaakt, het patroon vond ik hier.


Dit hartje is bedoeld voor een buitenproject, als het af is dan geef ik jullie nog een update. ;-)


Neefjes
Kennen jullie PartyPooper nog?
Toen ik hem aan het maken was, zat ik rustig bij mijn mama in de zetel. Toen kwam één van mijn broers met zijn twee zoontjes binnen. Zij zagen onmiddellijk dat ik een kaka aan het maken was. Dat boekje waar ik in aan het lezen was, daar wilden ze graag eens in kijken. Tuurlijk vonden ze ieders een amigurumi die ze zelf graag zouden hebben.


Eéntje is af, aan het tweede ben ik bezig.


Zien jullie welke ze hebben gekozen?


Bolletjes
Het hartje dat hierboven staat is met Lana Grossa Cotone gehaakt. En ik vond dit wel fijn garen en ik dacht, als dit garen binnenkort ergens in promo komt dan ga ik van elke kleur een bolletje bestellen. En wat gebeurt er 2 dagen later? Ja, inderdaad een nieuwsbrief van Wolplein met een pakket aanbieding. Alle bolletjes (met uitzondering van Lana Grossa Cotone print) in 1 pakket voor een mooie prijs. Dus ja, wat doe je dan? Je hebt nog wel wat garen in stock, maar zo een mooie aanbieding kan je toch niet laten liggen? Of wel?


Tuurlijk kon ik dat niet aan mij voorbij laten gaan. De hartjesdoos was juist iets te klein voor al de bolletjes, dus een paar bolletjes zitten in een andere doos.
Nu kan ik aan de slag om van elk kleurtje een labeltje te maken. :-)


Breien
Ja, dat doe ik ook afentoe, maar niet zo heel veel. We waren een tijd terug naar de opening van de nieuwe winkel van Dolce Lana geweest. Wat een mooie/chique winkel is dat. Echt de moeite om eens te gaan rondneuzen.
Daar zagen we een bolletje, waar we op slag verliefd op werden. Zou dat iets voor mijn broer zijn, voor de sjaal die hij graag wilt? Ja, misschien wel. Ik dacht dat het niet was wat hij wou, maar ik was zo verliefd op de bolletjes dat ik mij toch heb laten overtuigen. Omdat mijn broer een lange en brede sjaal wil, kocht ik zeven van deze bolletjes.


Ik liet ze aan hem zien en inderdaad hij vond ze mooi, maar het was niet wat hij in gedachten had.
Dus ja, wat doe ik er dan mee?
Kim, mijn man, wou hier dan wel een colsjaal van hebben.
Het is heel dun garen dus het breien gaat niet zo vlug als ik dacht, 8 priemen is ongeveer 1 cm en ik heb 200 steken opstaan. Maar de winter is nog ver af. :-)


Elke wou wel graag poseren, voor haar is het meer een dekentje. :-)


Spanje
We zijn er een weekje tussen uit geweest naar Spanje. Lekker niks doen en genieten van het mooie weer en het zwembad.


Het boekje Zoomigurumi 3, haaknaald, oogjes en wat garen ging ook mee in de koffer, zodat ik een Spaanse amigurumi kon maken.
Maar hierover later meer. :-)

Zo dat zijn, denk ik, al mijn projectjes waar ik momenteel mee bezig ben.
Nu jullie helemaal up-to-date zijn, kan ik verder met mijn portemonneetjes, want die zou ik graag donderdag afgeven. :-)

Haak ze!
Carolien

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat jij je voorlopig niet verveelt ;-)
  Wat een mooie en leuke projecten maak je!
  Ik zou niet weten welke ami je aan het maken bent, al bedenk ik me opeens dat ik wel eens een jongetje met een haaienmuts op zijn koppie heb zien langskomen op het www; die misschien? Veel plezier met haken en breien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee vervelen doe ik mij inderdaad niet :-)
   Ja die haaien/dino mutsen zijn ook leuk he. Als ik ooit een geschikt model heb ga ik die misschien wel eens maken. Maar daar ben ik nu niet aan bezig. Maar was wel een goede gok. ;-)

   Groetjes
   Carolien

   Verwijderen
 2. Wat een leuke projecten allemaal! Je haakt en breit superstrak, mooi! Wat bijzonder garen voor de sjaal, dat ken ik niet. Ik ken wel het gevoel al het mooie garen te willen kopen... En leuk dat je het hartje haakt dat ik ook heb gemaakt! Ik blijf het een leuke vorm vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Hilde.
   Het garen waar ik mee aan het breien ben is 'Merino 400 Lace Color' van het merk 'Lang'. Super mooi garen, dat heerlijk aanvoelt.
   Dank je om het patroontje van het hartje met ons te delen, ik vind het ook een super leuke vorm.
   :-)

   Verwijderen