dinsdag 19 mei 2015

Portemonnee

Een tijdje geleden maakte ik dit portemonneetje voor een toekomstige bruid.


Eén van de breidames was op slag verliefd geworden op dit portemonneetje en ging er zelf ook eentje maken. Maar dit liep niet van een leien dakje. Toen het bijna af was is één van haar poezen met het haakwerkje gaan lopen. En je weet als een poes met een haakwerkje gaat lopen, dan ziet dat er nadien niet zo goed meer uit.
Dus vroeg ze of ik dit voor haar zou willen maken. Tuurlijk, wou ik dit voor haar doen.
Zij had het materiaal gaan kopen, een bolletje Catania color en een beugeltje.


Het portemonneetje haken dat ging van zelf.


Maar het aan het beugeltje naaien, dat was nog iets anders.
Zoals je op de foto kan zien, zijn de gaatjes op de hoeken misvormd en daar krijg je geen naald door. Kim is zo lief geweest om deze gaatjes met de boormachine iets groter te maken.


Toen dacht ik op een avond, ik ga dit er eventjes vlug aannaaien. Maar omdat ik nogal moe was, deed ik het telkens fout. Na drie pogingen heb ik het opgegeven. De dag erna heb ik het nog eens geprobeerd en toen was het in één-twee-drie klaar.


Een bloemetje ofzo heb ik er niet opgenaaid, want ik dacht dat dit niet echt nodig was. Als ze dit toch nog graag heeft kan dit achteraf nog altijd.
Donderdag ga ik het aan haar afgeven, hopelijk is ze er blij mee.

Fijne dinsdag allemaal.
Carolien

7 opmerkingen:

 1. Hij ziet er in elk geval mooi uit! Ik heb 1x zelf een beursje gemaakt. Het vastnaaien was toen ook een gedoe...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben blij te horen dat ik niet de enige ben die hier problemen mee heb. :-)

   Verwijderen
 2. Das ist ja lustig, ich habe genau das gleiche mit fast demselben Garn gehäkelt.

  http://my-world-of-colours.blogspot.de/2015/05/meine-erste-geldborse.html

  Gruß
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, hoeveel steken heeft jouw haakwerkje, ik ben namelijk ook met een portemonnee met een ronde beugel bezig!!! Het haken idd geen probleem, maar het vastzetten aan de beugel poeh, poeh, al minstens 6 keer opnieuw begonnen. Het werk in 4e gedeeld, Ik heb van alles geprobeerd, tot nu toe zonder een mooi resultaat. Heb jij nog een tip? Alvast bedankt:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn haakwerkje heeft 60 steken en de beugel heeft 30 gaatjes. Bij het vastnaaien heb ik iedere keer één steek overgeslagen. En in het midden van de beugel (waar hij plooit) heb ik 2 steken overgeslagen. Zo kwam het bij mij perfect uit.
   De cirkel die je gehaakt hebt moet mooi op de gaatjes passen of net iets kleiner zijn. Als dit niet het geval is, gaat het niet mooi uitkomen. En dan kan je het beste opnieuw beginnen en iets kleiner gaan.
   Succes. :-)

   Verwijderen
 4. Love it!
  Groetjes,
  Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen