donderdag 27 november 2014

'Opkikkerpotjes'

Een hele tijd geleden, had ik ontdekt dat er elke donderdag van 14:00 tot 18:00 een breiclub bijeen komt bij mij in het dorp.
Ik had de mevrouw die dat organiseert beloofd dat ik eens ging langskomen.
Maar er was altijd al iets tussengekomen en vorige week had ik gezegd en nu ga ik.
Maar ik was niet goed wakker, dus ik had een haakwerkje meegenomen waarvan mijn garen op was (dus ik kon niks doen). En ik was vergeten om dingen mee te nemen, zodat iedereen zou kunnen zien wat ik maak.

Dus ik werd terug naar huis gestuurd, zodat ik van alles kon gaan halen om te laten zien.

Dus ik had meegenomen:

Dibbes 
Gaby en Giselle
Gideon had geen tijd om mee te gaan. 
Vosje raket & Sven

Bom
OpkikkerpotjesIk had ook een aantal boekjes meegenomen, Amigurumi & More van Tessa van Riet-ErnstZoomigurumi 1 van Joke Vermeiren en Prettig gestoorde Amigurumi's van DenDennis.

Iedereen vond al de diertjes geweldig. En er werd gevraagd of ik dit ook verkoop. Heb geantwoord dat ik zeker wel iets op bestelling wil maken.
De serveerster vroeg of ik 2 opkikkerpotjes kon maken, eentje in het roze voor haar nichtje van 6 en 1 in het groen voor haar 9-jarig neefje. En het liefste met 2 verschillende gezichtjes.

Het groene potje werd uiteraard een opkikkerpotje. Maar wat ging ik doen met het roze? Denk, denk, denk,... Mevrouw vond de pyjamazakjes uit Amigurumi and More ook wel super tof. Dus dan heb ik geprobeerd om het schapenhoofdje te verkleinen, zodat het mooi boven op het potje past.

Voila dit is het resultaat:Vandaag ben ik terug naar de breiclub geweest en heb de potjes aan mevrouw kunnen afgeven. Ze was er precies wel heel blij mee. Nu ben ik wel curieus wat haar neefje en nichtje er van gaan vinden.

3 opmerkingen:

  1. Goed dat ze jou even terug naar huis stuurden. Al dat moois wil een mens in de breiclub en op jouw blog toch niet missen. Leuke variatie op het opkikkerpotje. Daar komt vast meer vraag naar.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt mooie dingen! Goed dat de dames van de brei-club dat ook even konden bekijken (en nog een bestelling!). Wordt het nu voortaan een brei-haakclub?
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen